Το γραφείο μας αναλαμβάνει την τέλεση κηδειών και μνημοσύνων, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στους πελάτες μας, και την απώλεια που βιώνουν. Είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή μας χρειαστείτε, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Μνημόσυνα

  

Μνημόσυνο ονομάζεται η τελετή που γίνεται σε μνήμη των νεκρών, και είναι κομμάτι της θρησκευτικής μας παράδοσης. Η χριστιανική θρησκεία το θεωρεί πολύ σημαντικό για την ανάπαυση της ψυχής των αγαπημένων μας ανθρώπων, ενώ για τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος προσώπου, δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουν για ακόμη μία φορά τη μνήμη του.


Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με σκοπό την τέλεση άψογα οργανωμένων επιμνημόσυνων τελετών, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις, και με σεβασμό στη μνήμη του αγαπημένου σας προσώπου.


Η εκκλησία μας καθόρισε το Σάββατο ως ημέρα μνήμης των Αγίων Μαρτύρων και όλων των κεκοιμημένων. Τα επίσημα Ψυχοσάββατα είναι δύο: το Σάββατο πριν την Κυριακή της Απόκρεω και το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Τα Ψυχοσάββατα θεωρούνται από την παράδοση της Ορθοδοξίας ως οι πιο κατάλληλες ημέρες για να τελούνται μνημόσυνα.


Επιπλέον, η θρησκεία μας ορίζει και τη συχνότητα των επιμνημόσυνων τελετών, μετά τον ενταφιασμό του αγαπημένου μας προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνουν χώρα οι εξής τελετές:


Μνημόσυνο το οποίο τελείται 3 ημέρες μετά την κηδεία

Μνημόσυνο το οποίο τελείται 9 ημέρες μετά την κηδεία, και περιλαμβάνει Τρισάγιο

Μνημόσυνα των 40 ημερών, 3 μηνών, 6 μηνών και 1 έτους

Μνημόσυνο των 3 ετών

Τα περισσότερα μνημόσυνα τελούνται ημέρα Κυριακή, πάντοτε με τη Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία είναι το κύριο μέρος του Μνημοσύνου, γι' αυτό πρέπει να προσφέρουμε δύο λειτουργίες, λάδι, θυμίαμα, κρασί και κόλλυβα. Τα κόλλυβα τα προσφέρουμε για να μας υπενθυμίζονται οι λόγοι του Κυρίου: "Εάν μη ο κόκκος του σίτου πεσών εις την γην αποθάνη, αυτός μόνος μένει· Εάν δε αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει" (Ιωάννου ΙΒ 24), και συμβολίζουν την ανάσταση των σωμάτων.


Απευθυνθείτε στο γραφείο μας, για να προγραμματίσουμε έγκαιρα το μνημόσυνο του αγαπημένου σας προσώπου, σε ενορία ή κοιμητήριο, και να διοργανώσουμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται. Πιο συγκεκριμένα:


Προγραμματίζουμε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο της τελετής για το μνημόσυνο

Τυπώνουμε και τοιχοκολλούμε τα αγγελτήρια για το μνημόσυνο στις περιοχές που εσείς επιθυμείτε

Μεριμνούμε για την αναγγελία του γεγονότος στην εφημερίδα, εφόσον η οικογένεια το επιθυμεί

Αναλαμβάνουμε τον ανθοστολισμό της εκκλησίας στην οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή

Προχωρούμε στην παραγγελία του δίσκου με τα κόλλυβα, για τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής σχεδίων

Διαθέτουμε το κουβέρ (σακουλάκια για τα κόλλυβα, κουταλάκια, κέικ), για το οποίο υπάρχει εξίσου δυνατότητα επιλογής από διάφορα σχέδια

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες στο χώρο της παρασκευής ειδών μνημοσύνων, όπως δίσκοι κολλύβων, βρώσιμων προϊόντων μνημοσύνων και συσκευασιών αυτών, οπότε υπάρχει ευρεία γκάμα επιλογής

Με την ολοκλήρωση της τελετής μοιράζονται τα κόλλυβα στους καλεσμένους, ενώ επίσης προσφέρεται καφές και κονιάκ